Ce alimente să consumi ca să nu mai ai arsuri în capul pieptului

Ce alimente să consumi ca să nu mai ai arsuri în capul pieptului

Redactor Alexa Galgau

Arsurile la stomac sunt o problemă cu care tot mai mulți oameni se confruntă în prezent. Regimul alimentar nesănătos, mâncatul pe fugă și factorii genetici contribuie la apariția gastritei și a altor afecțiuni dureroase ale stomacului. Deși există tratamente pentru această categorie de afecțiuni, întotdeauna este nevoie și de o ajustare a dietei pentru ca rezultatele să fie palpabile.

Află din rândurile următoare ce alimente să consumi ca să scapi de arsurile din capul pieptului!

arsuri in capul pieptului

Alimente care te scapă de arsurile în capul pieptului

Arsurile în capul pieptului apar atunci când acidul din stomac ajunge la esofag, iar disconfortul poate să fie simțit inclusiv în zona gâtului. Există foarte multe posibile cauze ale hiperacidității gastrice:

  • stresul;
  • dietele bazate pe grăsimi saturate;
  • consumul excesiv de mâncăruri procesate;
  • consumul excesiv de mâncăruri iuți;
  • mestecarea insuficientă a hranei;
  • consumul de băuturi carbogazoase;
  • consumul excesiv de alcool;
  • fumatul;
  • gastrita;
  • bacteria Helicobacter pylori;
  • boala de reflux gastroesofagian.

Ajustarea alimentației este un pas important în combaterea arsurilor din capul pieptului. În primul rând, trebuie să renunțăm la alimentele grase, iuți, procesate, pline de substanțe chimice, dar nu numai cele considerate nesănătoase sunt problematice pentru cineva care are boli ale stomacului. De fapt, legumele crude pot provoca și ele arsuri, așa că bolnavii de gastrită și de alte astfel de afecțiuni trebuie să consume mai multe legume gătite decât crude, fără a le elimina complet pe acestea din urmă.

femeie cu dureri de stomac

Iată câteva alimente care te ajută să scapi de arsurile din capul pieptului:

  1. Fulgii de ovăz: de multe ori, avem arsuri atunci când nu mâncăm suficient de des, iar fulgii de ovăz nu sunt potriviți doar pentru micul dejun, ci și ca gustare atunci când ne apucă o criză de stomac. Ei absorb acidul dăunător și calmează durerile, oferindu-ți în același timp și senzația de sațietate. Poți să mănânci fulgii de ovăz cu puțin iaurt grecesc, care este de asemenea benefic pentru stomac.

  2. Ghimbirul: deși este iute, această rădăcină este surprinzător de eficientă împotriva arsurilor în capul pieptului, dar și împotriva senzației de greață. Ghimbirul are efect antiinflamator și calmează întreg sistemul digestiv. Desigur, este recomandat să folosești ghimbirul cu moderație și să nu îl consumi ca atare când ai probleme cu stomacul, ci să prepari un ceai din el. La o cană de apă trebuie să adaugi un cubuleț mic de ghimbir dat pe răzătoare.

  3. Aloe vera: gelul care se găsește în frunzele acestei plante miraculoase nu este un tratament eficient doar pentru arsurile de pe piele și pentru alte tipuri de leziuni, ci și pentru esofag, atunci când acesta este atacat de acidul gastric. Este suficient să consumi gelul după ce mănânci sau înainte de a te culca, mai ales dacă ai arsuri noaptea.

  4. Legumele verzi: deși, în general, nu este recomandat să mănânci legume crude, poți consuma liniștită verzituri, precum salata verde sau rucola. Acestea au capacitatea de a calma arsurile și reprezintă o garnitură foarte bună la orice masă, ajutându-te să te saturi mai repede. Evită să adaugi dressinguri sau brânzeturi la salată.

  5. Bananele: acestea sunt cele mai bune pentru stomac, deoarece au pH-ul 5.6, ceea ce înseamnă ca au capacitatea de a calma hiperaciditatea. Bananele sunt unul dintre cele mai simple și eficiente pansamente gastrice, dar există un segment redus de persoane cărora li se agravează arsurile când consumă banane, așa că mănâncă o cantitate mică și observă cum reacționează organismul.

  6. Carne de pasăre: carnea de pui sau de curcan este excelentă pentru a calma senzația de arsuri în capul pieptului, atât timp cât nu este consumată prăjită. Nici carnea la grătar nu este o variantă foarte bună, deoarece de obicei se arde la suprafață. Dacă ai probleme cu stomacul, este recomandat să consumi carne fiartă, fără piele.

  7. Orez: cel mai bun pentru hiperaciditate este cel brun sau cel integral. Aceste două sortimente trebuie fierte mai mult timp, dar au un efect calmant asupra stomacului.

Cu o dietă adecvată și mai multă grijă față de corpul tău, poți scăpa ușor de arsurile în capul pieptului!

Citește ce nu ai voie să mănânci când ai gastrită și care sunt ceaiurile recomandate pentru afecțiunile stomacului!

Articolul urmator
Doctorul Vlad Ciurea recomandă cel mai bun ceai pentru un creier sănătos
Doctorul Vlad Ciurea recomandă cel mai bun ceai pentru un creier sănătos
Te consumi mult sau îți revii ușor? Fă testul și află cât de mult suferi tu din dragoste
Incepe quiz
Te consumi mult sau îți revii ușor? Fă testul și află cât de mult suferi tu din dragoste

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.